TASTE of LOUTRAKI: Με Επιτυχία το Γαστρονομικό Φεστιβάλ στο Δ. Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων - Video

brakenews  | 

TASTE of LOUTRAKI - Φεστιβάλ Γαστρονομίας Λουτρακίου

Στο πλαίσιο καθιέρωσης ετήσιου θεσμού τουριστικής προβολής
του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ,
ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης Λουτρακίου,
σε συνεργασία με την εταιρεία  τουριστικού marketing  Respond On Demand Ltd, 
διοργανώνει από τον Ιούνιο του 2022  διήμερο Φεστιβάλ Γαστρονομίας.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται υπό την αιγίδα και την αμέριστη συμπαράσταση
του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων
και με την ενεργό συμμετοχή των επιχειρήσεων εστίασης-μελών
του Συλλόγου Επισιτιστών «Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ».

Στόχος του Φεστιβάλ είναι η δημιουργία ενός θεσμού που θα προσελκύει
κάθε χρόνο περισσότερους Έλληνες και ξένους επισκέπτες στο Λουτράκι.

Η Γαστρονομία, αποτελεί  Κεντρικό ’ξονα της Τουριστικής Εμπειρίας
του επισκέπτη στον Δήμο Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων.

Μία ανάσα από την Αθήνα,  το Λουτράκι και η ευρύτερη περιοχή,
φημίζονται για την εκλεκτή γαστρονομία
με περισσότερες από 110 επιχειρήσεις εστίασης να λειτουργούν στην περιοχή
σε ετήσια βάση, εστιατόρια, ταβέρνες, ουζερί με θαλασσινούς μεζέδες,
τοπικά παραδοσιακά γλυκά, εργαστήρια παρασκευής διαφόρων εδεσμάτων
όπως λουκούμια, σοκολάτα, μελοκάρυδο αλλά και υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο.

Το Φεστιβάλ θα φέρει σε επαφή το κοινό με τη γαστρονομία του προορισμού
μέσα από διαδραστικές δράσεις, καθώς η γαστρονομία
είναι μία κατεξοχήν βιωματική εμπειρία.

Μία πραγματική γιορτή της τοπικής γαστρονομίας
για τις επιχειρήσεις και το κοινό!


Το Σάββατο 9 Οκτωβρίου το πρωί
Στο Εστιατόριο Αχίλλειον στο Λουτράκι
πραγματοποιήθηκε ως  προπομπός του Φεστιβάλ, ημερήσια εκδήλωση
με υλοποίηση γαστρονομικών δράσεων από τοπικές επιχειρήσεις εστίασης
και συγκεκριμένα από τις εξής:
Κανάκης - Κολωνάκι -  Λιμανάκι -  Paladar -  Παπαδάκης - Pepe Rosso
- Πιπέρι -  Ριγάνι - Φραγκιάς - Umami - Woodys - Ypanema

Οι συμμετέχουσες στη δράση επιχειρήσεις πρόσφεραν
για αυτή τη συγκεκριμένη ημέρα ένα τοπικό έδεσμα
ή μία τοπική συνταγή με έκπτωση στο κοινό.

Όλα τα εδέσματα και οι συνταγές είχαν δημιουργηθεί προς τιμήν
της συγκεκριμένης ημέρας με σκοπό να μυήσουν το κοινό
στην τοπική γαστρονομία και παράδοση, ενώ η έκπτωση είχε ως σκοπό
τα εδέσματα να είναι προσιτά για όλους.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ημέρας, είχαν προσκληθεί στο Λουτράκι
Έλληνες δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων,
στους οποίους παρουσιάστηκε το project, έτσι ώστε το 2022
να είναι έτοιμο προς πώληση και προβολή του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Για τους προσκεκλημένους διοργανώθηκαν τρία θεματικά events
με κεντρικό τους θέμα το λάδι, το κρασί και τα τοπικά γλυκά,
ώστε να σχηματίσουν μια πρώτη αντιπροσωπευτική εικόνα
για την γαστρονομία της περιοχής.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την Παρουσίαση του project,
και σύντομους χαιρετισμούς
και περιγραφή  του φεστιβάλ και των σκοπών του
από εκπρόσωπο της διοργανώτριας εταιρείας Respond On Demand.

Ακολούθησαν:  
Ελαιογνωσία, Οινογνωσία & Παρουσίαση τοπικού γλυκού.
 

 


 


 


Σκοπός του Φεστιβάλ:

Η πραγματοποίηση δράσεων για την ενίσχυση της ρευστότητας
των τοπικών τουριστικών επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ όπως:

Η συμμετοχή των τοπικών εστιατορίων και
άλλων τουριστικών επιχειρήσεων στα δρώμενα του Φεστιβάλ

Η αύξηση της επισκεψιμότητας του προορισμού από Ελλάδα και εξωτερικό

Η προβολή του προορισμού επ' ευκαιρία του Φεστιβάλ
με δελτία τύπου στα τουριστικά ΜΜΕ

Η ενημέρωση όλων των επιχειρηματιών αλλά και των tour operators
 που φέρνουν κόσμο στην περιοχή για το φεστιβάλ με online events

Η προβολή του Φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό